In cadrul IOSIN-STDR, pentru stocarea intermediară pe termen mediu sau lung, sunt disponibile urmatoarele depozite:


• Depozitul de deşeuri solide, surse uzate si materiale nucleare, o clădire împărțită în 5 module, având o capacitate totală de depozitare de aproximativ 2160 mc. În acest depozit sunt amenajate zone pentru stocare tampon, stocare pentru dezintegrare, stocarea materialelor nucleare supuse sistemului de garanţii nucleare, precum si stocare pe termen lung a deșeurilor radioactive, surselor uzate si surselor de neutroni care nu îndeplinesc criteriile de acceptanţă pentru depozitare finală, condiționate si necondiționate.


• Depozitul de deșeuri lichide, care include două rezervoare de stocare subterane, fiecare de 300 mc.

• Depozitul de depozitare a deșeurilor radioactive solide (DIDR), fostul Depozit de Stocare a Combustibilului Nuclear Uzat, reautorizat pentru stocarea deșeurilor problematice generate în timpul dezafectării unui reactor nuclear: grafit iradiat din coloana termică si deșeuri de aluminiu activat.



Deşeurile radioactive care nu întrunesc criteriile de acceptare pentru depozitare finală la instalaţia de depozitare finală de tip “aproape de suprafaţă” şi anume surse de neutroni: Pu-Be, Ra-Be, Am-Be, sursele de Ra-226, sursele de Am-241 şi alte deşeuri radioactive considerate problematice (grafit iradiat, aluminiu etc.) sunt depozitate în aceste depozite special amenajate, care asigură securitatea radiologică şi au sisteme complexe de protecţie fizică. Sursele de Ra-226 sunt tratate prin încapsulare asigurând astfel condiţionarea acestora în vederea stocării intermediare pe termen lung în condiţii de securitate radiologică. Deşeurile radioactive problematice aflate în stocare, care necesită studii în vederea găsirii unor soluţii de tratare/depozitare sunt 6 discuri de grafit din coloana termică a reactorului, în total 4700 kg, 1 inel de 2,5 m în diametru, 0,7 m înălțime, 460 kg greutate - foarte activ din vasul miezului reactorului și 39 de butoaie cu deșeuri de aluminiu activat, toate provenite din dezafectarea reactorului nuclear VVR-S.